ZangExpress

Zingen in het basisonderwijs voor leerlingen van groep 1 t/m 8, een project van  ZangExpress. Groepsleerkrachten volgen een korte training van vakdocenten en ontvangen lesmateriaal en handvaten om zelf zanglessen in de klas te geven met behulp van het digibord.

foto bij zangexpress(Foto: Rinie Bleeker)

ZangExpress helpt leerkrachten om met gemak en plezier te zingen met kinderen. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is, ontspant en voor een betere (werk)sfeer in de klas zorgt. En steeds meer onderzoeken wijzen uit dat kinderen die zingen en muziek maken ook op andere vlakken gemakkelijker leren.

De website van ZangExpress biedt toegang tot meer dan 50 zangmakerliedjes, lesmateriaal, meezingvideo’s, online zangles en meer; speciaal ontwikkeld voor het digibord, maar ook bruikbaar zonder. Leerkrachten die een training hebben gevolgd, krijgen met een unieke inlogcode toegang tot dit materiaal. De lesomgeving ondersteunt docenten in de klas, waardoor zingen makkelijker en leuker wordt. Meerdere keren per jaar worden er nieuwe liedjes en materiaal gelanceerd voor onder- midden- en bovenbouw!

Alleen al in Rotterdam zingen er ruim 90 scholen mee met ZangExpress en nog 90 scholen in de rest van Nederland. Kijk voor de voorwaarden op de website en word ook een ‘ZangExpressschool.

Doelgroep: leerkrachten van groep 1 t/m 8 in het primair onderwijs

Domein: zingen, algemene ontwikkelingsdoelen

Inhoud: stemgebruik, taalvaardigheid, klankduur/-hoogte/-sterkte/-kleur, samenklank, compositievormen, luisteren, presenteren

Klik hier voor meer informatie over domeinen

Inschrijven en meer informatie:

info@zangexpress.nl of 06 – 21 15 49 00
www.zangexpress.nl

Georganiseerd door:
ZE