Codarts opleiding

Codarts – Hogeschool voor de Kunsten, biedt veel verschillende muziek-, dans- en circusopleidingen aan op professioneel Hbo niveau. Op het gebied van muziekeducatie kun je binnen een instrumentale conservatoriumstudie de Minor Educatie volgen die je opleidt tot instrumentaal docent. Je kunt ook kiezen voor de opleiding Docent Muziek waarmee je o.a. les kunt gaan geven op scholen in het primair en voortgezet onderwijs.

Docent Muziek
Ben jij een muzikale duizendpoot en de hele dag met muziek bezig? Wil jij je eigen kennis, ervaringen en vooral je enthousiasme voor muziek overbrengen op anderen? Dan is er voor jou de Bachelor opleiding Docent Muziek.

Na een gemeenschappelijk studieprogramma in het eerste jaar, kun je kiezen uit diverse leerroutes die zich richten op de beroepspraktijk van het muziekonderwijs op scholen: zo kan het accent worden gelegd op het binnensschoolse werkveld – dus primair en voortgezet onderwijs – maar ook het buitenschoolse werkveld, waaronder centra voor de kunsten, muziekscholen, koren en workshops.

Bevoegdheid
Heb je de Bachelor opleiding Docent Muziek afgerond, dan beschik je over een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Daarmee kun je aan de slag als docent in het eerste- en tweedegraads onderwijsgebied. En afhankelijk van de gekozen leerroute behoort ook een toekomst als muziekconsulent, producer en zelfstandig ondernemer tot de mogelijkheden.

Master Kunsteducatie
Binnen deze Master studie  kunnen studenten met een afgeronde Bachelor opleiding zich verder ontwikkelen en specialiseren in muziek- of danseducatie, en community arts.

Andere na- en bijscholing
Naast de opleidingen biedt Codarts ook diverse na- en bijscholingsmogelijkheden aan in de vorm van cursussen. Verder ontwikkelt Codarts ook samen met muziekscholen programma’s op maat om docenten te scholen, en in te spelen op het veranderende werkveld.

Doelgroep: aankomende muziekdocenten

Meer informatie:
docentmuziek@codarts.nl

www.codarts.nl

Georganiseerd door:
codarts_logo_590x332