Watch That Sound (teach the teacher-versie)

Een project van Watch That Sound (i.s.m. Music Matters): muziek en geluid combineren bij filmmateriaal, voor leerlingen van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Groepsleerkrachten volgen een eenmalige korte training van een vakdocent en ontvangen lesmateriaal en handvatten om zelf de lessen in de klas te geven.

WTS2012_CK12- 856 photography Gerlinde de Geus(1)(beeld: Gerlinde de Geus, Watch That Sound)

Watch That Sound slaat een brug tussen muziekeducatie en nieuwe media. Kinderen en jongeren worden met eigentijdse technieken uitgedaagd om op een speelse wijze een muziektrack te componeren bij een korte film. Dit doen zij individueel of in kleine groepjes op een computer. Het is een multidisciplinaire aanpak met analoog geluid, muziek en film als vaste bestanddelen.

Leerkrachten maken in een training van 2,5 uur kennis met de software en leren hoe zij hun leerlingen ermee kunnen laten werken. Het lesmateriaal is laagdrempelig en eenvoudig, eerdere ervaring met het maken van soundtracks is niet vereist en muzikaliteit is geen voorwaarde. Na de training krijgt de school beschikking over de software en het mediamateriaal en kunnen leerkrachten direct in de klas ermee aan de slag.

Doelgroep: leerkrachten van groep 3 t/m 8 in het primair onderwijs

Domein: muziek en andere disciplines

Inhoud: combineren van beeld en geluid; visual art, clips etc.

Klik hier voor meer informatie over domeinen

Inschrijven en meer informatie:

info@watchthatsound.nl

www.watchthatsound.nl

Georganiseerd door:
watch that sound