Winstonís Muziekschool

Een project van Winstons Muziekschool (i.s.m. Music Matters): ritmisch instrumentale muzieklessen via het digibord, voor leerlingen van groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs. Groepsleerkrachten volgen een eenmalige korte training van een vakdocent en ontvangen lesmateriaal en handvatten om zelf de lessen in de klas te geven.

WMS op school_ melanie-kutzke (7)
(foto: Melanie Kutzke)

Muzikant en gerenommeerd trainingsdocent Winston Scholsberg, gebruikt het lichaam als instrument. Je handen, je voeten, je schouders, noem maar op: alles maakt muziek. En met die geluiden kun je swingende ritmes maken. Winston verschijnt op het digitale schoolbord. Meteen wordt de klas geactiveerd. Binnen 5 minuten staat er een swingend ritme. Stap voor stap maakt hij het moeilijker. Oefenfilmpjes zorgen ervoor dat de kinderen het net zo lang kunnen herhalen tot ze het onder de knie hebben.

Winstonís Muziekschool is een unieke manier om met leerlingen in het basisonderwijs muziek te maken. Ervarend leren, motorische ontwikkeling, sociale cohesie en luisteren staan centraal. Winston brengt de muzikaliteit en de vaardigheden in de klas. De leerkracht zorgt ervoor dat de voorwaarden zo optimaal mogelijk zijn. Staan we goed klaar? Doet iedereen goed mee? Wat kan er nog beter? De leerkracht wordt dus aangesproken op zijn/haar kwaliteit als docent om te enthousiasmeren en te sturen. Muzikaliteit is geen voorwaarde.

Ervaar zelf hoe makkelijk en leerzaam de online lesprogrammaís zijn van Winstonís Muziekschool. Interactieve werkvormen die muziekmaken leuker en makkelijker maken. Vraag een gratis demo aan!

Doelgroep: leerkrachten groep 1 t/m 8 primair onderwijs

Domein: luisteren, muziek spelen zonder instrumenten, algemene ontwikkelingsdoelen

Inhoud: body-percussion, stemgebruik, maat/ritme/tempo, samenklank, presenteren, imiteren, motorische ontwikkeling, concentratie, samenwerken

Klik hier voor meer informatie over domeinen

Inschrijven en meer informatie:

info@winstonsmuziekschool.nl of 070-34 544 32

www.winstonsmuziekschool.nl

Georganiseerd door:
WINSTONSCHOOL_LG_DEF_FC-300x99