Leskist dans en muziek

Een leskist met inleidende les door een docent van SKVR Muziek of SKVR Dans, voor groep 1 en 2 primair onderwijs; onderdeel van het CultuurTraject PO.

(foto: Rinie Bleeker)

Je krijgt zo’n drie weken een leskist dans of muziek op school te leen. Een SKVR-docent geeft een eerste les van 45 minuten, in de kisten vind je materiaal om zelf verder aan de slag te gaan met je groep. Veel plezier!

Een kar vol muziek
Een project van SKVR Muziek

Bij het project Muziek wordt er een kar vol muziekinstrumenten de klas in gereden. Muzikant en muziekpedagoog Bert van Bommel heeft dit zogenaamde Tutti Timbri geluidsspeelgoed speciaal ontwikkeld en gemaakt voor kleuters. Tutti Timbri bestaat uit zo’n  vijftig verschillende houten muziekinstrumenten.
De leskist  met instrumenten en lesbrief blijft ongeveer drie weken op de school. Na de introductieles van de SKVR-muziekdocent kunnen de kinderen dus naar hartenlust op de instrumentjes blijven spelen. Bovendien kan de groepsleerkracht met het lesmateriaal uit de kist zelf nog muzieklessen  geven.

Dansen op tafel
Een project van SKVR Dans

Leskist  dans ‘Dansen Op Tafel’  bevat een grote Picknickmand met daarin materialen, een lesbrief en een cd  die met een beetje fantasie uitnodigen tot dans. Gezonde voeding, groenten, groeien, eten en tafelmanieren zijn het uitgangspunt van deze leskist dans.
De eerste dansles wordt gegeven door een SKVR dansdocent, in de drie weken erna gaat de leerkracht zelf met de kinderen aan de slag. In de lesbrief staan danslessen om zelf met de groep te ondernemen. De lessen laten de kinderen hun eigen bewegingsmogelijkheden ontdekken en ervaren. De lesstof wordt op een leuke, speelse manier aangeboden en er is veel ruimte voor eigen creativiteit. Op deze manier leren de kinderen op een gezonde manier de mogelijkheden van dans kennen!

Doelgroep: Groep 1-2
Locatie: op school in het speellokaal/ gymzaal (cd-speler aanwezig)
Periode: najaar 2015 t/m voorjaar 2016 (dans kan gedurende het hele schooljaar)
Duur: de leskist blijft 3 weken op school
Tijdstip: introductieles leerlingen is 45 minuten & introductie leerkrachten is 45 minuten
Contactpersoon: Sari Goudriaan telefoon: 010-26 80 381, email: s.goudriaan@kc-r.nl
Website: www.skvr.nl
Klik hier voor meer informatie over domeinen
Georganiseerd door:

onderwijslogo84x60