Over het Cultuurtraject

Over het Cultuurtraject Rotterdam

Het Cultuurtraject Rotterdam is een compleet kunst- en cultuurpakket voor leerlingen uit het Rotterdamse onderwijs. Van groep 1 in het primair onderwijs tot en met leerjaar 3 in het voortgezet onderwijs. In het huidige seizoen doen ongeveer 40.000 leerlingen mee met het Cultuurtraject Rotterdam.

Voor wie?

Alle scholen uit het primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam kunnen deelnemen aan het Cultuurtraject Rotterdam. In het primair onderwijs schrijft de school zich in voor alle groepen; in het voortgezet onderwijs is het Cultuurtraject Rotterdam voor de leerjaren 1 tot en met 3.

Doelstellingen:

  • Leerlingen maken kennis met verschillende kunstdisciplines en culturele instellingen in Rotterdam.
  • De projecten van Cultuurtraject Rotterdam leveren een bijdrage aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerling.
  • Het Cultuurtraject Rotterdam verhoogt de cultuurparticipatie van de leerling.

Rol van de verschillende partijen

Het KCR is eigenaar van het Cultuurtraject Rotterdam en richt het traject dusdanig in dat alle partijen ermee uit de voeten kunnen en er voordeel aan beleven. De scholen geven zich op bij het KCR en ontvangen daarvoor jaarlijks twee projecten per klas. Tegelijkertijd wil het KCR de culturele instellingen zoveel mogelijk betrekken bij de totstandkoming van de programmering.

In het Cultuurtraject Rotterdam zijn de culturele instellingen eigenaar van de Cultuurtraject-projecten. Niet alleen de artistieke maar ook de educatieve verantwoordelijkheid ligt bij de culturele instellingen. Zij hebben een eigen visie op de artistieke inhoud en didactiek. De culturele instelling zorgt voor de productie van het deelproject, inclusief de planning van eventuele docenten en lokalen. Met het KCR worden afspraken gemaakt over de financiŽle bijdrage uit het Cultuurtraject-budget.

logo CT

www.cultuurtrajectrotterdam.nl