Winston’s Muziekschool

Winston Scholsberg op het digibord
Muzikant, verhalenverteller†en gerenommeerd trainingsdocent†Winston Scholsberg†gebruikt het lichaam als instrument.†Handen, voeten, dijen, borstkas, noem maar op: alles maakt muziek.†En met die geluiden kun je swingende ritmes maken. Winston verschijnt op het digitale schoolbord.†Meteen wordt de klas geactiveerd. Binnen 5 minuten staat er een swingend ritme. Stap voor stap maakt hij het moeilijker. Oefenfilmpjes zorgen ervoor dat de kinderen het net zo lang kunnen herhalen tot ze het onder de knie hebben.

Rol van de leerkracht
Ervarend leren, motorische ontwikkeling, sociale cohesie en luisteren staan bij Winstonís Muziekschool centraal. Winston brengt muzikaliteit en vaardigheden in de klas. De groepsleerkracht zorgt ervoor dat de voorwaarden zo optimaal mogelijk zijn. Staan we goed klaar? Doet iedereen goed mee? Wat kan er nog beter? De leerkracht wordt dus aangesproken op zijn/haar kwaliteit als docent om te enthousiasmeren en te sturen. Muzikaliteit is geen voorwaarde.

Teach the teacher methode
Om groepsleerkrachten kennis te laten maken met Winstonís Muziekschool volgen zij een korte eenmalige training van 2 uur. Hier ervaren zij hoe ze met de filmpjes kunnen werken en krijgen ze tips en trucs aangereikt voor het coŲrdineren van de groep. Daarna kunnen zij er gelijk mee aan de slag: de ritmische lessen kunnen eenvoudig in de klas worden gehaald via deze website. Al het lesmateriaal is vrij toegankelijk.

www.winstonsmuziekschool.nl