WEBSITE WINSTON’S MUZIEKSCHOOL IN EEN NIEUW JASJE

De website van Winston’s muziekschool is begin 2014 vernieuwd waardoor het voor docenten nog gemakkelijker wordt om gebruik te maken van de digitale lesmethode die Winston aanbiedt.

Nieuwe website
Op de nieuwe website is er een koppeling gemaakt met de Multi Jam sessies (iedere vrijdag in podium Grounds), kunnen nieuwe scholen of geÔnteresseerden een gratis demo aanvragen en kunnen er uiteraard online lessen gevolgd worden via het digibord. De digitale lessen zijn ontwikkeld voor groep 1 t/m 8, waarbij groepsleerkrachten met een eenmalige korte training leren hoe zij zelf ritmische muzieklessen in hun klas kunnen geven.

Methode Winston
Winstonís Muziekschool is een muziekmethode waarin voor specialisatie en diepgang is gekozen, met een duidelijke focus op de domeinen: spelen, luisteren, improviseren, componeren, presenteren en bewegen. Het doel is meervoudig, namelijk dat kinderen kennis maken met ritmische muziek en bodypercussion, maar vooral ook dat ze daar over een langere periode beter in worden en vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig muziek te kunnen maken.

Samenwerking met ZangExpress
De vaardigheden uit de digitale lessen vormen ook een goede basis voor andere muziekactiviteiten zoals het bespelen van instrumenten of het zingen van liedjes. Om die reden is er ook een link gemaakt met de methode ZangExpress in een van de presentaties. Beiden methoden worden ook uitgevoerd volgens teach-the-teacher werkwijze. ZangExpress en Winston gaan in 2014 gezamenlijk een aantal liedjes ontwikkelen.

Het totale aanbod van Winston’s Muziekschool is te vinden op de vernieuwde website.