Music Matters: Duizend Rotterdamse kinderen zingen voor de nieuwe koning en koningin

Aan de grote Koningsspelen flashmob van SKVR, Zangmakers en Music Matters doen inmiddels al 1000 Rotterdamse kinderen mee! Het muzikale evenement Zing en swing voor de Koning en Koningin zal tijdens de Koningspelen van vrijdag 26 april plaatsvinden op het Schouwburgplein van 13.00 tot 14.00 uur. Samen met wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs zullen de kinderen een videoboodschap inzingen voor de landelijke website www.mijndroomvooronsland.nl. De presentatie is in handen van Quintis Ristie.

Koningsspelen flashmob allereerste concrete uitwerking van landelijk initiatief Wij treden op!
Het nieuwe landelijke initiatief www.wijtredenop.nl is een samenwerking tussen verschillende culturele organisaties. Met dit platform stimuleren en ondersteunen zij instellingen met een cultureel programma rondom de troonswisseling. De flashmobZing en swing is de allereerste concrete uitwerking van dit initiatief. De website wijtredenop.nl maakt  gebruik van het Zangmakers lied ‘De Koning is een DJ´ en de bijhorende muzikale begeleiding. Klik hier om het lied te beluisteren.

De choreografie van niemand minder dan Roy Julen, hoofd choreograaf van So you think you can dance, wordt gebruikt tijdens het programma van Zing en swing. De choreo wordt live begeleid door docenten van SKVR Dans. De choreografie, mét doe-het-zelf instructiefilmpjes, is ook terug te vinden op www.wijtredenop.nl.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
12.45-13.00     Muziek door  DJ Mixturess en de SKVR Brassbandschool
13.00-13.05     Opening door presentator Quintis Ristie
13.05-13.10     Lied: Hallo Rotterdam (met rappers Buya en J. Strijder)
13.10-13.25     Lied: Zweet (met sportieve body-clapping work-out door Winston Scholsberg)
13.25-13.40     Dans workshop met het publiek. (Door SKVR Dansschool en HipHopHuis met een choreografie van Roy Julen!)
13.40-13.55     Lied: De Koning is een DJ (met percussie door alle kinderen op zelfgemaakte instrumenten. Instructie: Zangmakers)
13.55-13.59     Opnemen speciale wens van het publiek voor in de videoboodschap, met wethouder de Jonge
13.58-14.00    Afkondiging Quintis

Wat:                 Koningsspelen flashmob
Waar:               Schouwburgplein
Wanneer:       Vrijdag 26 april
Tijd:                 13.00 – 14.00 uur