Multi Jam jubileumconcert in Theater Zuidplein

Op 7 juni staat Theater Zuidplein weer op zijn kop. Voor de tweede keer vindt hier het Multi Jam Marathonconcert plaats: een spetterende schoolconcert o.l.v. Muziekdokter Winston Scholsberg voor groepen 5 en 6. Dit jaar bestaat de Multi Jam Marathon vijf jaar en deze editie belooft wel heel speciaal te worden, want speciaal uit Suriname overgevlogen percussionist Bongo Charley levert een bijdrage met een Afro Carabisch tintje. Multi Jam meets Bongo Charley!

Bongo Charley is een bekende Surinaamse artiest, hij treedt als percussionist op in diverse bands. Daarnaast maakt hij muziekinstrumenten uit scrapmateriaalen afgedankte percussie instrumenten. Hij creert zo nieuwe geluiden. De mystiek van geluid ervaren en muziek maken vanuit je hart: zon 500 kinderen zullen samen met de Multi Jam band o.l.v. Muziekdokter Winston Scholsberg en Bongo Charley in de zaal en op het podium een onvergetelijke ochtend beleven. De week voorafgaand aan het concert krijgen kinderen van vier scholen in Rotterdam workshops van Muziekdokter Winston en Bongo Charley. Ze studeren liedjes in en maken met de speciale instrumenten van Bongo Charley. Tijdens het concert in Theater Zuidplein mogen de kinderen het geleerde op het podium laten zien.

Dit project is onderdeel van het programma Overal Muziek, deze speciale editie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Suriname en Stichting Cultureel Centrum Suriname.