Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest behoort tot de Europese top. Jaarlijks verzorgt het meer dan honderd concerten voor ruim 150.000 bezoekers – van optredens in de Rotterdamse wijktheaters tot grote buitenlandse tournees.

Met de aanstelling in 1973 van de destijds zeer jonge dirigent Edo de Waart werd het orkest omhooggestuwd tot een ensemble van internationaal aanzien. Onder zijn leiding maakte het orkest vele prachtige opnamen en succesvolle tournees. Een nieuwe bloeiperiode brak aan met Valery Gergiev, chef-dirigent van 1995 tot en met 2008.

Sinds seizoen 2008/2009 staat het Rotterdams Philharmonisch onder leiding van Yannick Nézet-Séguin. Ambitie en innovatie staan hoog in het artistieke vaandel van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast streeft het orkest ernaar het symfonische repertoire voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Dit resulteert in steeds nieuwe initiatieven, met name op educatief gebied. Dat kinderen een steeds belangrijker en groeiende doelgroep vormen is hier onlosmakelijk mee verbonden.

www.rotterdamsphilharmonisch.nl